Dina vaktar barnbarnet

 

 

 

 

 

 

 

Barnvan. Coonie har tittat färdigt på Emil.

 

 

 

 

 

 

 

Vilka är vi ?

 

 

Genom att berätta lite om oss själva och våra hundar så hoppas vi ge de potentiella valpköparna en bild av vad de kan förvänta sig utav valpen och utav oss.

 

Vårt motto är "Inga märkvärdigheter".

Våra hundar bor med oss två 50+are i villa i Täby norr om Stockholm. Vi själva är båda uppvuxna på landet i hem där det fanns hundar av alla de slag. Innan vi skaffade Black and Tan Coonhounden Coonie hade vi haft Kopoven Dina i två år. Husse har innan dess haft Gråhund, Rotweiler, Pudlar mfl

 

Våra hundar följer med överallt. De träffar ofta andra människor och hundar och det finns barnbarn som testar och ger svar på er fråga: "Hur är hunden med barn?" Coonie har aldrig någonsin visat minsta tendens till agressivitet hur ont det än gör. Hon vill ändå vara med. Båda hundarna har insett att barnbarnet (3 år) står över dem i rang och båda har alltid vaktat över henne när hon sover.

 

Valparna kommer att fostras i samma anda. Valpboxen finns inledningsvis i rummet bredvid köket, avskilt när de är små, sen flyttas boxen till köket och valparna vänjs vid vardagens ljud och rörelser. Utomhus kommer en tillfällig hage att finnas i trädgården när det är dags för att upptäcka den stora vida världen. Mot slutet av vistelsen hos oss kommer valparna att få träffa andra människor och andra hundar och att åka lite bil.

 

Vi är inga brukshunds-, utställning-, eller agilitymänniskor men vi tror att rasen har goda förutsättningar för ett rikt liv tillsammans med aktiva människor.

 

Vi har en långsiktig plan med vår kennel.

 

Föräldrarna till vår B&T-tik Coonie kommer ursprungligen från Southchase kennel i USA som till rasens namn adderat "Old Fashion Type". Det betyder att man avlat på gamla linjer i rasen. Detta tilltalar oss och vi har för avsikt att, tillsammans med andra likasinnade uppfödare, jobba långsiktigt mot detta mål därför att det ger sunda, friska, mentalt stabila och mycket goa hundar.

Efter år av sökande hittade vi Dennis i Finland, fadern till valparna, vilken vi tror och hoppas stödjer vår linje.

 

Kopoven Dina fyller däremot inte våra krav för avel.

 

Fliken Mat och motion bärättar vidare om våra vanor och hundarna.