Dennis FiCh och USCh

 

Coonie efter en valputställning

 

Vi blev iaf BIR - konkurrensen var kanske inte så mördande .....

 

Coonie och kullbrodern Carl-Gustaf var den andra och tredje B&T Coonhounden i Sverige. Den första är en "UKC-hund" varför den ej är godkänd eller upptagen i SKK's register.

 

 

 

Dennis, far till valparna

Dennis importerades som vuxen till Finland. Född 2 april 2009 USA.

 

Hans ägare i Finland beskriver honom så här: "Dennis är en genomsnäll hund och älskar alla. Han är mycket lekfull och han är inte rädd för något. En mycket lätt hund att äga."

 

Dennis är väsentligt större än Coonie, som får anses tillhöra de mindre.

Dennis är ca 68 cm hög, väger 35 kg. Coonie är ca 62 cm hög, väger 30 kg

 

Dennis stamtavla (Klicka här

Länk till Dennis far (Klicka här)  och mor (Klicka här)

Det är kanske främst de namn som stårr längst bak i hans stamtavlan som stärker vårt val av Dennis som far till denna kull.

 

 

Coonie, mor till valparna

Coonie är först och främst en sällskapshund, otroligt snäll och go och som fungerar mycket väl ihop med barn. Coonie köptes i hopp om att ä'ven visa lite vaktinstinkter, men...  Förvisso skrämmer hennes skall de flesta, väldigt mörkt och starkt, men aggresiv... nej. Hennes helbror håller däremot noga reda på vem som tillhör flocken, så kanske beror det på oss. Därmed inte sagt att Black and Tan Coonhound är eller skall vara agressiv, tvärtom, elak agressiv nej det är inte denna rasen. Se närmare under fliken "Allmänt om rasen."

 

Coonie är född 15 september 2008 i Finland efter tiken Broke och hunden Bruno.

Coonies stamtavla klicka här, eller se under bilderna på Broke och Bruno.

 

Broke och Bruno importerades från USA som vuxna till Finland utav Nekku Kennel. Uppfödare i USA var Lynda Webb, ägare till Southchase Kennel. Om Southchase kennel och deras många meriterade Black and tan Coonhounds står att läsa på bl.a American Black and Tan Coonhound Club hemsida.

 

Southchase Kennel använde tillägget "Old Fashion Type" vilket har varit vår röda tråd ifrån det att vi för ca 6 år sedan började leta efter en Black and Tan Coonhound.

 

Vi är definitivt inga utställningsmänniskor, kan inte den gebiten, som synes, men nämnas bör att kullbrodern till Coonie, Nekku Carl-Gustav , har hela raddan med bokstäver och utmärkelser. Likaså är Dennis en väl premierad hund. Förutsättningarna torde finnas så vi hoppas att någon är intresserad att föra budkavlen vidare.